BlogKompas

Blogkompas is een wegwijzer voor weblogs.

Een weblog (in de volksmond blog genoemd) is een persoonlijk dagboek dat op een website bijgehouden wordt. Het is een logboek van informatie die een blogger wil delen met het grote publiek. Het persoonlijke en/of gespecialiseerde karakter maakt een blog vaak zeer interessant voor bezoekers (volgers). Daarnaast komen bezoekers vaak terug omdat er regelmatig nieuwe informatie te vinden is.

Op het internet zijn zeer veel blogs te vinden en websurfers volgen vaak meerdere blogs binnen een specifiek interesse gebied. Vaak moet je dan meerdere websites openen om te kijken of er nieuwe informatie is wat interessant zou kunnen zijn. Om de bezoekers en de bloggers te helpen heeft het BlogKompas allerlei blogs verzameld en deze ingedeeld in specifieke interessegebieden (categorieën genoemd). Om in één oogopslag te kunnen zien welke berichten er op een blog aanwezig zijn wordt per blog van het meest recente artikel een kort stukje tekst getoond. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid door te klikken naar het volledig artikel op de blog zelf.

Het BlogKompas is dus geen vervanging van de blogs zelf, maar een hulpmiddel om je favoriete blog te bezoeken. De getoonde informatie behoort het blog toe en is via de eigen RSS-feed van het blog verkregen. Een RSS-feed is een onderdeel van een blog om de eigen informatie te delen met geïnteresseerden. BlogKompas is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de getoonde informatie op BlogKompas.

Veel plezier met het BlogKompas.